Dagen D: Idag är det smygpremiär för Lärarnas Nyheter

I eftermiddag har vi äntligen premiär på Lärarnas Nyheter, samlingssajten för Lärarförbundets alla tidningar. Jag har projektlett utvecklingen av sajten sedan jag började på Lärarförbundets tidningsavdelning i september, och det har varit en intressant resa, mycket lärorik på många sätt. Det ska bli fantastiskt spännande att se hur sajten tas emot av lärare, förskollärare, fritidspedagoger och en samhällsintresserad allmänhet.

Självklart är åsiktsutbyte och debatt en central del av en webbplats för lärare, och jag hoppas Lärarnas Nyheter ska kunna bli en knutpunkt för skoldebatten. Tyvärr har vi inget renodlat forum från starten, men i min roll som webbredaktör kommer jag uppmuntra till debatt i artikelkommentarer och på bloggar. Bloggarna är otroligt viktiga, och därför har vi startat ett samarbete med ett antal bra lärarbloggare som profileras på sajten och finns med i en rss-listning över Senast bloggat i lärarvärlden. Fler bloggar kommer säkerligen tillkomma, och vi har också möjlighet att erbjuda plats att blogga på Lärarnas Nyheter för nya bloggare.

I den mån jag kommer att få tid att göra egna artiklar och reportage kommer jag belysa utvecklingen inom IKT. Det är dels ett område som intresserar mig personligen, dels en viktig samhällsfråga. Idag ser det väldigt olika ut på olika skolor, och barnen ges olika möjligheter att skaffa sig kompetens med hjälp av datorstödd undervisning, att förstå vikten av källkritik, att söka kunskap via nätet och så vidare.

Jag har redan gjort ett sådant reportage för Lärarnas tidning, om Sandra Wisstings arbete med ett spännande skrivprojekt i en wiki. Ett projekt som dessutom tar sig fysisk form i klassrummet. Här finns det, i text, bild och videoformat: Wiki på webben väcker skrivlusten. Det var roligt att vara med och skapa Lärarnas tidnings temanummer om sociala medier.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. camus says:

    Welcome back!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *