Mammakläder, del 2: Butiker i Stockholm

Jakten på justa mammakläder, och mer specifikt efter en långklänning, går vidare. Den här gången har jag botaniserat bland Stockholms butiker.

När det gäller basplagg tycker jag att Lindex har ett bra grundsortiment. Köpte jeans, t-shirts och linnen där. HM verkar ha okej grejer också, men topparna på Lindex satt bättre.
Men vill man ha lite festligare plagg eller mer att välja på kan det vara en bra idé att kolla in specialbutikerna. Jag valde att besöka sex butiker i Stockholm:

Karta över mammabutiker, Stockholm

Mammornas secondhand
Mammakläder borde ju vara perfekta secondhandvaror – plagg som man har en kortare tid och sedan inte kan ha mer. Särskilt festplagg, tänkte jag, och hoppades mycket på Mammornas secondhand på Kungsholmen. Och jo, visst fanns där en hel del, men ingen långklänning. Det var mycket HM-toppar, något urtvättade, som ändå såldes för 69-99 kronor styck. Annat var i bättre skick, och det kan nog löna sig att återvända hit eftersom de får in nya plagg löpande, så det borde gå att hitta bra grejer.

Mamastore
Mamastore ligger nära Norra Bantorget och har ett bra utbud av underkläder, och en hel del snygga toppar och justa kontorsbyxor. Mycket från Happy Mum, vars katalog jag fick med mig därifrån. Här fanns också Bump Essentials att prova, men bara i Large och Small. Jag konstaterade att Large var lite för stort (och köpte sedan M från Sveali).

Formes
Nästa butik jag besökte var franska Formes på Östermalm. Det är en ganska liten butik med franska designplagg, och priser därefter. Men visst, det fanns mycket fint. Och hade man pengarna så…
Klänningen jag tittade på kostade 2 250:- och skimrade i guld. Lite för mycket, så därför valde jag bort den. Plaggen ska kunna bäras även efter graviditeten, försäkrade mig damen i butiken. Formes har lösmagar ifall man vill veta hur plaggen kommer sitta när magen växt till sig ytterligare. En bra service, tycker jag.

Mama Mia shop, Humlegårdsgatan
Det finns två shoppar som hör till mödravårdscentralen jag går hos. Jag besökte den på Humlegårdsgatan. De har fina basplagg och en del lite roligare plagg för den som vill shoppa snäppet över HM/Lindex och vill hitta plagg i sköna material.
Cecilija S-byxorna fanns här i grått och beige, och kostade 659:- vilket är lite dyrt – de går att hitta online för ca 500:-. Men det var ett bra tillfälle att prova dem i alla fall och kolla vilken storlek som passar mig.

Growinlife
Jag gick till Growinlife på Blekingegatan. Growinlife har Esprits mammakläder, och där fanns bland annat snygga skjortor. De hade också ett par långklänningar. Jag provade en i ljusrosa/aprikos, men det funkade tyvärr inte alls – jag såg bara sjukligt blek ut i den. Istället köpte jag ett grönt linne och ett par mammastrumpbyxor.

Expand
Lite damigare/tantigare plagg än de andra butikerna. Några klänningar, men inget som lockade vare sig i färg eller form. (Däremot väldigt söta hundvalpar i en soffa i butiken, så är du allergiker bör du nog hålla dig därifrån…)

Jag köpte inte någon klänning i någon av de butiker jag besökte. På flera ställen fanns ingen långklänning alls. Däremot har jag köpt en klänning på Myrorna som kan vara en nödlösning (kräver en del omsömnad). Huvudspåret är annars att få till något själv. Jag har börjat sy, så vi får se hur det går.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

5 Responses

 1. RS says:

  Oj, där ser man. Det visste jag inte. Vad spännande. En liten krabat på gång?

 2. Anna says:

  Grattis! Det visste jag inte. Kul!

 3. L. says:

  Tack tack! :)

 1. April 13, 2008

  […] inlägg om mammakläder: Mammakläder del 2: Butiker i Stockholm Shoppa mammakläder på nätet – en genomgång Svårt att hitta långklänning för […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *